Un nou exercitiu de alarmare publica

Hila Ovidiu

Sirenele au sunat din nou in tot orasul. Numai in municipiul Sibiu si in statiunea Paltinis au fost puse in functiune aproximativ 35 de sisteme de alarmare. De aceasta data toate au fost functionale.

Miercuri incepand cu ora 10.00 sirenele au sunat din nou in tot judetul. Numai in municipiul Sibiu si in zona Paltinis au fost puse in functiune in total aproximativ 35 de sisteme de alarmare publica. Exercitiile de alarmare sunt parte a unui program national implementat de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Uegenta si se desfasoara in prima zi de miercuri a fiecarei luni. Scopul acestuia este acela de a obisnui pe de-o parte oamenii cu semnalele de alarma si insemnatatea acestora dar si de a verifica functionalitatea echipamentelor care compun aceste sisteme de alarmare.

Sibienii trebuie sa stie ca sistemul de alarmare aeriana este compus din 14 sunete de catre 4 secunde fiecare cu pauza de 4 secunde intre ele. Semnalul de alarmare in caz de dezastre este compus din 5 sunete a cate 16 secunde fiecare cu pauza de 10 secunde intre ele. Semnalul de prealarma aeriana e compus din 3 sunete a 32 de secunde fiecare cu o pauza de 12 secunde intre declansarile alarmei. Incetarea alarmei se marcheaza printr-un sunet continuu cu aceeasi intensitate si cu o durata de 2 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se modernizeaza Tursibul!!!

Primaria achizitioneaza pentru societatea de transport public 10 noi autobuze. Acestea vor avea o lungime de 12 metri si vor fi dotate modern. Pe langa cele 10 autobuze care vor fi cumparate anul acesta reprezentantii municipalitatii au in plan sa cumperre alte cateva zeci de autobuze ecologice din fonduri europene. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro