Un licean a construit cel mai usor satelit din lume, ce va fi lansat de NASA

admin

Un adolescent din India a construit cel mai usor satelit din lume, care urmeaza sa fie lansat de NASA in luna iunie a acestui an.

Satelitul construit de Rifath Shaarook, un licean care nu este la prima inventie, cantareste doar 64 de grame, cu mult mai putin decat un smartphone, si a fost construit de la zero, cu ajutorul unei imprimante 3D, arata BBC. Acesta a fost declarat castigator in urma unei competitii de design adresata tinerilor.

Satelitul cubic de mici dimensiuni (cu latura de patru centimetri) este realizat din fibra de carbon si a fost numit KalamSat.

„Satelitul va avea un computer de bord si opt senzori integrati care sa masoare acceleratia, rotatia si magnetosfera Pamantului”, spune creatorul sau.

Satelitul va merge intr-un zbor suborbital cu o durata de patru ore, unde va opera timp de 12 minute in conditii de microgravitatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ungaria isi pierde dreptul de vot in Consiliul UE

Parlamentul European (PE) a votat miercuri in favoarea invocarii Articolului 7 impotriva Ungariei, pentru „incalcarea grava a valorilor” europene. Invocarea Articolului 7 al Tratatului de la Lisabona ar putea duce la pierderea de catre Ungaria a dreptului la vot in cadrul reuniunilor Consiliului Uniunii Europene. Eurodeputatii au aprobat o rezolutie […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro