Ultimele 2 mii de doze de vaccin

Hila Ovidiu

Vreti sa va imunizati impotriva gripei? Grabiti-va! Au mai ramas doar 2 mii de doze de vaccin in tot judetul! Specialistii Directiei de Sanatate Publica spun ca varful gripal va fi atins abia in luna martie asa ca sibienii care se imunizeaza acum vor fi protejati.

Cei mai multi  vaccinati, mai bine de jumatate din totalul imunizatilor, au varste de peste 65 de ani. S-au mai vaccinat mai bine de 3 mii de persoane cu boli cronice, 50 de femei insarcinate si aproape 1700 de medici si cadre sanitare. Medicii spun insa ca pericolul nu este inca trecut, ba din contra! Varful epidemiologic ar urma sa se inregistreze luna viitoare. Asa ca cei care vor sa se imunzeze inca au timp sa o faca. In tara noastra au fost descoperite in acest sezon peste 90 de tulpini gripale, majoritatea de tip B. Pana la momentul de fata in judetul Sibiu a fost confirmat un singur caz de gripa si niciun deces. In tara insa 4 persoane si-au pierdut viata din cauza suprainfectiilor datorate de virusul gripal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tanara accidentata in timp ce traversa neregulamentar

Neatentia face victime. O tanara a fost lovita de o masina in timp ce incerca sa traverseze nregulamentar. Fata a fost transportata la spital. Pe strada Henri Coanda unde s-a produs accidentul traficul s-a desfasurat cu dificultate pentru mai bine de o ora. Accidentul s-a produs la orele pranzului pe […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro