Ultimatum

Hila Ovidiu

Pana cel tarziu la data de 25 mai 2012, contribuabilii, persoane fizice, pot dispune asupra destinatiei sumei de 2 % din impozitul pe venit anual datorat, pentru sponsorizarea entitatilor nonprofit.  Incepand cu anul acesta formularele 200 si 230 se pot depune si online.

Pot dona 2 la suta din impozitul anual, cei care obtin venituri din salarii, sau din activitati independente.  Acest lucru se poate face prin completarea si depunerea la finante a formularului cod 230 – Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2 % din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ. Cei cu venituri din activitati independente, venituri din cedarea folosintei bunurilor, venituri din activitati agricole, castiguri din transferul titlurilor de valoare, castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen vor cere la finante formularul cod 200 Declaratie privind veniturile realizate din Romania, pentru declararea veniturilor realizate in anul fiscal 2011. Formularele 200 si 230 se completeaza de catre contribuabili, inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de acestea, semnarea olografa a formularelor si depunerea personala sau prin imputernicit legal, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata. Incepand cu anul acesta formularele 200 si 230 se pot depune si online, cu semnatura electronica.  Obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand 2 % din impozitul pe salarii si pe venitul anual impozabil revine organului fiscal competent.  Nu se poate opta pentru sponsorizarea mai mult de una entitate nonprofit. Organul fiscal va prelucra doar prima optiune exprimata. La nivelul judetului Sibiu 42.302 contribuabili, persoane fizice au solicitat virarea sumei de pana la 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2010 pentru sustinerea unui numar de 2.331 entitati nonprofit. Valoarea totala a sponsorizarii a fost de aproape 2 milioane si jumatate de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Scolile profesionale vor fi reinfintate din toamna

Se reinfiinteaza scolile profesionale. La nici doi ani de cand acestea au fost desfiintate iar absolventii de gimnaziu bagati pe banda rulanta la liceu, reprezentantii Ministerului Educatiei s-au gandit ca scolile de meserii sunt necesare. Apare insa o problema: daca acestea vor fi reintroduse din aceasta toamna, dupa ce programe […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro