Ultimatum pentru subventii

Hila Ovidiu

Desi mai au la dispozitie 4 zile,  doar 50 la suta dintre proprietarii de oi din judet au facut cereri pentru subventii de la Uniunea Europeana. Reprezentantii APIA Sibiu spun ca de obicei fermierii se inghesuie in ultimele 2 zile, si stau la rand cu orele. In aceasta perioada la Agentia de Platisi Interventii in Agricultura ghiseele sunt deschise pana seara tarziu.

Doar pana vineri  se mai primesc cereri de solicitare a primei pentru o si capre. Pana marti, doar 50 la suta din cei peste 1.800 de crescatori din judet si–au depus cereri pentru acordarea subventiei de 40 lei pe cap de animal. Pentru a be­neficia de prima pe cap de animal, pentru oi si capre, crescatorii sibieni trebuie sa mearga la Centrul Judetean APIA Sibiu, cu copie dupa buletinul de iden­titate, certificatul de inregis­trare, dovada inscrierii in evidenta APIA si dovada contului bancar activ. Efectivul din exploatatie trebuie sa fie de minimum 50 de capete fe­me­le de ovine sau 25 de capete femele de caprine, care au implinit varsta de minimum un an pana la 31 martie 2012.  In 2011 la Apia Sibiu au fost depuse 1.741 cereri pentru un efectiv de 451.462 de oi si 162 cereri pentru 15.331 capre. Reprezentantii APIA Sibiu se asteapta ca in ultimele zile sa fie mare inghesuiala la depunerea cererilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiul infloreste

Apropierea verii trasnsforma Sibiul intr-o gradina botanica. In aceasta perioada au fost plantate aproximativ 60 de mii de plante anuale. De asemenea tot in aceasta perioada vor fi ornati stalpii de electricitate cu 6500 de ghivece cu muscate. Sibiul isi imbraca deja hainele de vara. De la incepututl saptamanii a […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro