Turul Ciclist. Prolog

Hila Ovidiu

Turul Ciclist al Sibiului, una dintre cele mai importante competitii de acest gen din Romania, a luat startul miercuri seara, cu un prolog desfasurat pe un traseu conturat in centrul vechi al Sibiului. Cateva mii de sibieni si turisti i-au aplaudat pe cei 172 de ciclisti care au concurat in spectaculosul Prolog, etapa de contratimp individual.

Cateva mii de sibieni si turisti i-au aplaudat miercuri seara in centrul istoric al Sibiului pe cei 172 de ciclisti care au concurat in spectaculosul Prolog Polisano al Turului Ciclist al Sibiului 2012 Atlassib, etapa de contratimp individual. Cel mai bun timp a fost inregistrat de Jon Einar Bergsland de la echipa norvegiana OneCo Mesterhus, participanta pentru prima oara la Turul Ciclist al Sibiului. Norvegianul, plecat la start printre primii, si-a mentinut suprematia de-a lungul intregii zile.  La finalul prologului a avut loc un spectaculos duel pentru suprematia pe podium, atunci cand ultimul plecat in cursa, grecul Ioannis Tamouridis, a facut un circuit foarte bun si parea sa ameninte timpul locului 1. Tamouridis, de la echipa SP Tableware, era unul dintre favoritii prologului, insa a inregistrat ce l-a plasat pe locul al doilea. Pe locul 3 s-a clasat Adams Joeri de la Telenet Fidea din Belgia. Cel mai bun tanar ciclist, sub 23 de an,  a fost belgianul Arnaud Jouffroy de la echipa Telenet Fidea. Acesta a imbracat tricoul portocaliu Continental. Dupa prolog, cel mai bun roman a fost Zoltan Sipos de la Mazicon Bucuresti. Festivitatea de premiere, stropita cu sampanie de ciclistii invingatori a venit la capatul unei etape de doua ore si jumatate, derulate in plin soare, la temperaturi de 34 – 35 grade Clesius. Ciclistii au luat startul unul cate unul din Piata Mica, au trecut pe sub Turnul Sfatului in Piata Mare, de unde au iesit prin Tunelul Generalului pe strazile Arhivelor, Tipografilor si Cetatii. De aici au intrat pe strada Nicolae Balcescu, iarasi in Piata Mare, au cotit pe Mitropoliei, Postei, Centumvirilor, Obobescu, de unde au intrat in Piata Huet, Piata Mica si au revenit pe sub turnul Bisericii Romano-Catolice in Piata Mare la finish. Cele 18 viraje la 90 de grade de pe traseu au creat dificultatea principala a prologului, impreuna cu suprafata de competitie, care a reprezentat in proportie de 80 la suta piatra cubica. Traseul a serpuit pe strazile inguste ale centrului istoric incantand publicul si punand destule probleme ciclistilor participanti. Ciclistii recunosc insa ca aceasta dificultate da si atractivitatea probei, in care sportivii sunt obligati sa-si dovedeasca nu numai viteza, ci si indemanarea in abordarea numeroaselor viraje. Prologul a constituit pentru ciclisti o intrare in atmosfera Turului Ciclist al Sibiului 2012 care este programata pentru vineri.  Etapa 1, in lungime de 184 kilometri, va avea startul la ora 4, dupa care rutierii vor pedala inspre Nocrich, localitatea natala a baronului Samuel von Brukenthal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sinucigas langa Binder

Un barbat de 54 de ani a fost gasit spanzurat joi dimineata de o salcie de langa lacul Binder din cartierul Tiglari. Barbatul era din judetul Dolj si vindea zarzavaturi in Piata Cibin. Anchetatorii au gasit si un bilet de adio lasat de sinucigas.

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro