Turul Ciclist al Sibiului

Hila Ovidiu

Pregatirile pemtru Turul Ciclist al Sibiului au intrat in linie dreapta. Acesta se afla la cea de-a doua editie si va avea loc in perioada 4-8 iulie. Cele 27 de echipe inscrise in concurs vor trece prin 3 judete si vor strabate 450 de kilometri.

 

Echipe care mai de care mai valoroase din Romania, Slovacia, Austria, Norvegia, Olanda, Italia Germania, Grecia, Serbia, Luxemburg, Turcia, Belgia, Polonia Bulgaria si Ucraina vor lua startul in 4 iulie la Turul Ciclist al Sibiului, cea mai importanta competitie de gen din Transilvania. Prin aceasta competitie sportiva nu se urmareste doar promovarea sportului in sine ci si a culturii si vietii sociale a judetului. La compoetitia din acest an s-au inscris si 4 echipe din Romania. Una dintre ele este din Tusnad, doua din Bucuresti si una evident, din Sibiu. Indiferent de nationalitate, toti ciclistii vor avea de parcurs 4 etape cu urcusuri si coborasuri deloc usoare. Turul Ciclist va debuta cu un Prolog in cadrul caruia iubitorii acestui sport vor avea cu siguranta ce admira. Greul competitiei va incepe abia cu prima etapa. Astfel prima etapa le va da batai de cap ciclistilor in urcarea spre Paltinis, cea de-a doua este in contratimp, cea de-a treia va avea o lungime de 90 de kilometri si se va incheia la Balea Lac cu o catarare “ucigatoae” asa cum o numesc organizatorii. Etapa cu numarul 4 si ultima, ii va duce pe ciclisti pe coamele muntilor Cindrel. Este cea mai lunga etapa ca si traseu masurand aproximativ 150 de kilometri. Finish-ul va avea loc bineinteles la Sibiu in Piata Mare. Asemenea competitilor internationale de gen premiile simbolice vor fi tricouri de diferite culori, in functie de performantele obtinute. Astfel tricoul galben si cel mai valoros din intreaga competitie va fi adjudecat de catre ciclistul care a obtinut cel mai bun timp. Tricoul rosu, va reveni celui mai bun sprinter, tricoul verde celui mai bun catarator, tricoul alb celui mai bun ciclist in clasamentulpe puncte, tricoul portocaliu celui mai bun tanar ciclist sun 23 de ani, iar tricoul albastru va fi oferit strict participantilor din tara noastra, fiind un premiu pentru cel mai bun roman. De asemenea vor exista si doua premii speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Salonul de Vara

Un nou eveniment de marca la Uniunea Artistilor Plastici din Sibiu. Marti seara a avut loc deschiderea Salonului de Vara. La eveniment au luat parte artisti si critici. Din 2007 si pana azi a devenit o adevarata traditie ca la Uniunea Artistilor Plastici filiala Sibiu sa fie vernisat la fiecare […]

Din arhiva

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro