Tribunalul si Judecatoria, inca 6 luni in cladirea de pe Dumbravii

In lipsa propriului Palat de Justitie, Tribunalul si Judecatoria Sibiu au fost inca odata la un pas de a ajunge in strada. Magistratilor li s-a aprobat cu doar cateva zile inainte de termenul limita sederea pe inca 6 luni in cladirile de pe Calea Dumbravii. Cladirea in care pana in 2011 au functionat justitiarii este de 8 ani de zile in renovare si este departe de a fi din nou data in folosinta.

Dupa cativa ani buni de sedere in cladirea de pe Calea Dumbravii de la numarul 30, angajatii de la Tribunalul si Judecatoria Sibiu au fost la un pas ca, din 19 mai sa fie aruncati in strada. Cladirea in care isi desfasoara acum activitatea apartine Ministerului Apararii Nationale iar posesorii de drept ai cladirii aveau de gand sa ii dea acesteia o noua functionalitate.

Dupa lungi negocieri, armata a facut un pas in spate si a decis sa ii lase pe magistrati inca 6 luni in actuala locatie. Contractul de inchiriere pe perioada limitata este valabil din 20 mai.

Tribunalul a initiat deja procedura de inchiriere a unui imobil care sa fie folosit ca sediu administrativ pana la momentul la care, macar teoretic, Palatul de Justitie de pe Bulevardul Victoriei ar urma sa fie redat in folosinta. Spune „doar in teorie” pentru ca, in practica, imobilul este deja lasat in paragina.

Acum mai bine de 8 ani de zile se anunta cu surle si trambite faptul ca una dintre cele mai frumoase cladiri din Sibiu intra in reabilitare si modernizare.

Dupa licitatii peste licitatii, imobilul a fost in sfarsit inconjurat de schele. Banii s-au terminat insa repede iar frumoasa cladire a ajuns incet incet din emblema a Sibiului intr-o zona frecventata de catre persoanele fara adapost.

Dezbracata de faima de odinioara, cladirea zace acum inconjurata de tabla, fara usi, ferestre sau tencuiala in interior si singura ramasita din fostul santier este un colt de tabla pe care scrie „Atentie, se lucreaza”.

Cladirea care a implinit centenarul in 2004 ar fi trebuit sa fie gata inca de acum cativa ani insa pentru finalizarea lucrarilor este nevoie de cel putin inca 30 de milioane de lei pe langa cele 30 deja investite. Termenul devansat pentru finalizarea investitiei este 2022 insa pana la momentul de fata nu exista nicio informatie conform careia lucrarile la Palatul Justitiei Sibiu ar urma sa fie reluate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bronz national pentru micutele voleibaliste sibiene

Tinerele sperante ale voleiului sibian s-au dovedit inca odata valoarea. Fetele au reusit sa obtina medalia de bronz la Campionatul National de Volei. Voleibalistele de la CSS Sibiu, tinerele sperante asa cum li se spune mezinelor, au reusit o adevarata victorie. Fetele au jucat bine si si-au adjudecat o medalie […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro