Transportul feroviar de călători trece din 25 octombrie la ora de iarnă

Hila Ovidiu

Începând de duminică – 25 octombrie 2015, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei orientale (ora oficială de iarnă), astfel că ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Trecerea la ora de iarnă nu modifică mersul trenurilor în vigoare, circulaţia trenurilor urmând a se efectua conform orarelor prevăzute în mersul trenurilor.

În noaptea de 24 / 25 octombrie, trenurile de călători vor pleca din gările în care se formează conform orei de vară, până la ora 4:00, care devine ora 3:00.

Trenurile care au ora de plecare din gările în care se formează după ora 4:00, vor pleca la orele stabilite în mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de iarnă.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4:00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din mersul trenurilor, conform noii ore. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora de iarnă se face în aceeaşi zi de duminică, 25 octombrie 2015, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orarul din mersul de tren în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

MAI, primul răspuns despre accidentul poliţistului Bogdan Gigină: Ministrul Oprea nu poate da detalii înainte de finalizarea anchetei

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, duminică, primul răspuns oficial legat de ancheta privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, care însoţea coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, susţinând că MAI şi ministrul nu pot prezenta detalii pe acest subiect înainte de finalizarea anchetei. „Ca răspuns la solicitările mass-media referitoare la circumstanţele producerii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro