Transfagarasanul se inchide de la 1 noiembrie

Hila Ovidiu

Vreti sa mai dati o ultima tura pe Transfgarasan? Grabiti-va! Sunt ultimele zile in care drumul montan mai este deschis. Din 1 noiembrie si pana in vara accesul in zonele inalte se va face numai cu telecabina. Soferii care ajung in aceste zile in creierii muntilor sunt sfatuiti sa fie atenti pentru ca se circula in conditii de iarna.

Sunt ultimele zile in care turistii pot trece dinspre judetul Sibiu spre Arges folosind ca ruta Transfagarasanul . DN 7 C se inchide la 1 noiembrie. Aici in ultimele 48 de ore a nins abundent. Drumarii spun ca au folosit 45 de tone de sare si un utilaj cu lama pentru a pastra drumul cat de cat practicabil. Practic weekendul care tocmai a inceput este ultimul din acest an in care drumul mai este practicabil pentru autoturisme. De luna viitoare la cotele inalte se va putea urca doar cu telecabina.

Cei care se aventureaza la o tura cu masina sunt sfatuiti sa urce doar daca au autoturismele echipate pentru iarna. Drumul este practicabil insa se circula in conditii de iarna. Si salvamontistii ii sfatuiesc pe turisti sa fie atenti si sa se informeze temeinic cu privire la starea vremii atunci cand vor sa urce pe munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mai multe infractiuni!

Creste infractionalitatea in judetul Sibiu! Oamenii legii spun ca in cel de-al treilea trimestru al anului au fost inregistrate un numar de 2815 infractiuni, cu peste 7 procente mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. Infractiunile contra patrimoniului si cele stradale au cunoscut cele mai mari cresteri. In […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro