Tragediile din campul muncii in 2016

Hila Ovidiu

260 de accidente de munca! atatea au avut loc in Sibiu anul trecut. Dintre acestea 10 au fost mortale. Inspectorii de munca spun ca in 2017 vor intensifica actiunile de control pentru a preveni astfel de tragedii.

Dintre acestea au fost incadrate ca accidente de munca un nuymar de 3 accidente mortale, 2 colective su 118 cu incapacitate temporara de munca. Cele mai multe accidente de munca s-au produs in domeniile exploatarii de masa lemnoasa, in cel al transportului si distributiei de gaze naturale, in cel al transportului rutier de marfuri sau in industria prelucratoare auto. Au mai fost inregistrate evenimente de munca in zona transportului si distributiei energiei electrice, in domeniul prelucrarii lemnului sau accidente de circulatie si traseu. Comparativ cu 2015, anul trecut numarul evenimentelor raportate a fost mai mare insa gravitatea accidentelor a fos scazuta. In urma cu 2 ani in judetul nostru au fost inregistrate doar 187 de accidente de munca insa 23 dintre acestea au fost mortale, 3 au fost colective si restul cu incapacitate temporara de munca. Cele mai multe accidente de munca din 2015 au avut loc in domeniul transportului rutier de marfuri urmat de industria prelucratoare auto, constructii, transport de gaze prin conducte si exploatari forestiere. Au mai fost inregistrate evenimente de munca in zona de servicii de paza si protectie dar si accidente de circulatie sau traseu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Utilajele de ridicari auto ar putea reveni pe strazile Sibiului din 1 aprilie

Masinile parcate neregulamentar vor fi din nou ridicate! Din 1 aprilie! Nu este o pacaleala, este crunta realitate. Municipalitatea a anuntat ca de activitatea de ridicari se va ocupa de aceasta data Politia Locala. Spaima soferilor indisciplinati, utilajul de ridicari auto revine in forta. Consilierii locali vor aproba joi proiectul […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro