Traficul rutier, cel mai mare poluator fonic al Sibiului

Hila Ovidiu

Mii de oameni sufera in fiecare zi in Sibiu din cauza poluarii fonice. Cel mai mare poluator al orasului este traficul auto. Zonele cu depasiri insemnate ale sistemului maxim admis de decibeli sunt Calea Cisnadiei, Calea Dumbravii si zona Parcului Tineretului.

Aproape 10 mii de oameni sunt expusi zilnic poluarii fonice peste limitele legale. Sau cel putin asa arata cele mai recente masuratori efectuate de catre specialistii Agentiei pentru Protectia Mediului. Pentru studii s-a folosit aparatura ultraperformanta, capabila sa elimine zgomotul produs de vant.
Cele mai poluate zone ale orasului sunt cele intens circulate. Aici gradul de zgomot depaseste 75 de decibeli. Cei mai mari poluatori fonici sunt traficul rutier, urmat de cel feroviar iar abia apoi de cel aerian si de activitatile industriale.
Pe baza studiilor s-au cautat si potentiale solutii.
Pe lista celor mai poluate artere sunt trecute Soseaua Alba Iulia, Calea Dumbravii, zona Balea, zona Constitutiei sau strada Andrei Saguna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

20 noiembrie in cursul istoriei

1625 – S–a născut Paulus Potter, pictor din scoala olandeza ce a avut ca tema principala în creatia sa animalele “Curtea animalelor pronuntând sentinta împotriva vânatorului”, “Taurul”). 1852 – A început constructia cladirii Scolii Centrale din Bucuresti, a carei înfiintare a fost aprobata la 19.03.1851, sub denumirea de “Pensionatul Domnesc […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro