Traficanti de etnobotanice retinuti

Hila Ovidiu

Retea de traficanti de etnobotanice destructurata la Sibiu. In cursul acestei zile procurorii DIICOT au efectuat mai multe perchezitii in urma carora au fost retinute 6 persoane. acestea sunt suspecte de trafic cu etnobotanice. Liderul gruparii este un fost patron de magazin de vise din Sibiu. La Parchet pentru audieri au mai fost adusi si cateva zeci de consumatori.

Cea ai mare retea de traficanti de etnobotanice a ajuns pe mana celor de la DIICOT in cursul zilei de luni. Cei 6 cercetati pentru distributie de substante halocinogene si-au constitutit grupul infractional in 2011. Unul dintre eieste chiar patronul unui magazin de vise. Membrii retelei au fost adusi in cursul zilei la Parchet pentru audiri. Acestia distribuiau marfa in judetul Sibiu si judetele limitrofe. Pe langa cei 6 au mai fost audiati si aproximativ 40 de consumatori. Drogurile erau vandute prin intermediul unui magazin deschis in incinta unei spalatorii din Sibiu. Pentru clientii fideli acestia obisnuiau sa livreze drogurile si in diferite locatii din oras. Transportul etnobotanicelor se facea uneori si prin intermediul taximetristilor. 5 dintre cei 6 traficanti aveau antecedente cu trafic de droguri. O parte dintre cei anchetati in calitate de martori au venit cu declaratii cutremuratoare. Vorbim despe parinti ai catorva tineri consumatori de etnobotanice care s-au sinucis. De asemenea mai toti consumatorii interogati au marturisit faptul ca in diferite forme si stadii de inconstienta datorata drogurilor au ajuns pe paturile Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Judetean Sibiu. De pe urma vanzarii de droguri traficantii scoteau un profit zilnic de aproximativ 5 mii de lei. Pliculetele cu substante halucinogene costau intre 25 si 50 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Eminesciana- recital vocal instrumental

Eminescu omagiat inca odata la Biblioteca Astra. In corpul vechi al institutiei culturale a avut loc la pranz un recital vocal instrumetal. Actiunea s-a realizat in colaborare cu biblioteca din Valcea si Uniunea Scriitorilor din Sibiu.

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro