Tot mai multi bolnavi de Lyme

Hila Ovidiu

Tot mai multi muscati de capuse in Sibiu, si tot mai multi suferinzi de boala Lyme. Numai pana la momentul de fata au fost confirmate 17 astfel de cazuri de imbolnavire. Medicii spun ca ar fi bine sa ne prezentam la cel mai apropiat cabinet sau la urgente pentru orice potentiala suspiciune de acest gen. cu cat este depistata mai devreme boala cu atat sansele de vindecare cresc.

In teorie in acest an nu s-a inregistrat niciun deces din cauza acestei boli. In practica, un fost jurnalist si-a pierdut viata cel mai probabil dupa ce a fost infectat cu bacteria borrelia burgdoferi. Atentie insa! Boala desi este una destul de greu de vindecat daca este depistata intr-o forma avansata nu se transmite sub nicio forma de la om la om!!! De asemenea nu toate capusele sunt purtatoare si transmitatoare a aceste ibacterii. Mai mult, studii recente releva faptul ca daca insecta este indepartata de pe zona intepata intr-un timp cat mai scurt posibil si la nivel local se face un tratament specific, sansele ca persoana muscata sa nu contacteze micorbii specifici bolii Lyme sunt considerabil mai mari ajungand in unele cazuri chiar pana la 100%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De la plimbare sau gratar la...Unitatea de Primiri Urgente

Peste 300 de sibieni au ajuns in 2012 la urgenta dupa ce au fost muscati de capuse. Numarul este alarmant de mare, spun autoritatiile.  Intre 10 si 20 de persoane ajung zilnic la spital si cer ingrijiri medicale. Atentie la invazia de capuse. Insectele sunt prezente in toate parcurile si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro