Topul celor mai ciudate reguli de circulatie din lume

admin

In timp ce sofatul este aproximativ la fel peste tot in lume, regulile de circulatie sunt diferite.

Iar unele state au tinut sa se remarce prin niste reguli de cirulatie ce pot provoca zambete.

Cele mai ciudate reguli de circulatie au fost incluse intr-un top prezentat de Fox News, dupa cum urmeaza:

1. In Alabama scrie in lege ca nu ai voie sa conduci legat la ochi – Este oarecum logic ca nu poti conduce daca nu poti vedea nimic, dar in statul american s-a simtit nevoia sa se includa inclusiv in lege aceasta prevedere.

2. In Thailanda sunt amendati cei ce conduc topless – Indiferent ca este vorba despre barbati sau femei, in aceasta tara s-a interzis prin lege condusul la bustul gol. Pentru soferi este o probleme reala, avand in vedere temperaturile ridicate, dar cu legea nu te pui. Acesta prevedere se aplica si pentru biciclisti, dar nu se stie cat de mari sunt amenzile.

3. In Danemarca trebuie sa verifici daca nu ai un copil sub masina – O alta regula incredibila o gasim in Danemarca, unde legea contine un articol conform caruia fiecare sofer este obligat sa verifice, inainte sa se urce la volan, daca nu cumva are un copil sub masina.

4. In Rusia esti amendat daca ai masina murdara – Daca nu esti genul de sofer care are grija de masina, bucura-te ca nu stai in Rusia. In aceasta tara, soferii care merg pe drum cu masinile murdare sunt amendati. Nu se stie clar care este nivelul de praf sau noroi permis pe o masina, intrucat totul este la latitudinea politistilor.

5. In orasul Manilla din Filipine, nu poti conduce lunea, daca numarul de la masina se incheie cu cifra 1 sau 2 – Filipinezii se confrunta cu o reala problema a traficului, motiv pentru care au recurs la aceasta metoda in incercarea de a-l „aerisi”. Nu se stie insa de ce pentru celelalte cifre nu este valabila regula.

6. In Colorado nu ai voie sa conduci o masina de culoare neagra duminica – SUA sunt recunoscute in general pentru mai multe legi ciudate pe care le au, in mai multe domenii, iar cei din Colorado nu se lasa mai prejos. Legea din acest stat american prevede ca masinile de culoare neagra sa fie interzise in zilele de duminica. Nu se ofera insa nicio explicatie pentru aceasta lege, dar Colorado este recunoscut in SUA pentru „ciudateniile” sale. Spre exemplu, cand esti tras pe dreapta, ai voie sa te certi cu politistul, insa doar pana cand el iti cere sa te opresti. Daca vei continua, vei fi amendat.

7. Nemtii ii amendeaza pe cei care raman fara benzina pe Autobhan – Pe cele mai cunoscute autostrazi din Europa trebuie sa te asiguri ca nu vei ramane niciodata fara combustibil. Daca vei ocupa banda de urgenta din acest motiv, vei fi amendat si risti chiar sa primesti o interdictie de a mai intra.

8. In San Franciso (SUA), spalatoriile nu au voie sa foloseasca lenjerie intima uzata drept carpe – Un alt articol de lege ciudat vine din SUA, unde se specifica faptul ca spalatoriile auto nu au voie sa foloseasca lenjerie intima uzata pentru a sterge masinile. Legea prevede insa ca persoanele fizice pot face acest lucru.

9. Masinile din Luxemburg trebuie sa aiba stergatoare, chiar daca nu au parbriz – O regula care se bate cap in cap, mai ales intr-o tara cu multi pasionati de masini de epoca, printre care se regasesc si unele fara parbriz. Acestia au fost obligati sa isi puna stergatoare, chiar daca nu aveau parbriz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

"Fetita si Marea" se joaca pentru ultima oara in acest an

Indragita Ariel isi ia ramas bun de la publicul sibian pentru anul acesta. La Teatrul Gong vor avea loc in weekend ultimele reprezentatii ale spectacolului „Fetita si Marea”. Fetita si Marea” nu este alceva decat o adaptare dupa celebrul basm al lui Andersen, „Mica Sirena”. Fascinati de povestea veche care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro