Testati carnea de porc inainte sa o consumati!!!

0
689

Aveti grija de unde cumparati carne. Trichineloza poate aparea oricand. Medicii DSP le recomanda oamenilor sa faca testele specifice chiar si pentru animalele sacrificate in gospodaria proprie. Din fericire la Sibiu sunt ani buni de cand nu s-au mai constatat cazuri de carne infestata.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica spun ca iarna trecuta au fost inregistrate 14 focare de trichineloza in tara noastra. Din fericire Sibiul nu s-a numarat pe lista celor 8 judete de unde 28 de oameni au ajuns la spital dupa ce au consumat carne de pord domestic sau mistret. Pentru mai multa siguranta medicii le recomanda sibienilor sa cumpere carne doar din magazine care au toate actele in regula si, in cazul porcilor din gospodaria proprie, sa testeze carnea inainte de a o consuma. Trichineloza este o boala acuta produsa de un vierme si apare atat la animale cat si la om. Parazinul ajunge in organismul uman dupa consumul de carne infectata. Larvele ajunse in organism afecteaza muschii in principal iar efectele lor pot reveni periodic. Incubatia bolii variaza intre 5 si 45 de zile. In primul stadiu al bolii, persoana care a consumat carne infectata poate avea dureri de burta, varsaturi, diaree, febra dureri musculare, umflaturi ale pleoapelor sau tulburari de respiratie. In ultima faza boala este caracterizata prin scaderea vederii, pierderea vocii, dureri musculare acute si chiar tulburari cardiovasculare acute care pot pune in pericol viata bolnavului. Medicii recomanda prezentarea la spital inca de la primele simptome ale bolii. Tratamentul este unul de lunga durata iar durerile musculare vor persista pana la cateva luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.