Termene pentru depunerea situatiilor financiare

Hila Ovidiu

Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu reaminteste contribuabililor faptul ca societatile comerciale, societatile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice au obligatia intocmirii si depunerii situatiilor financiare anuale la administratiile fiscale teritoriale, in termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv pana la data de 29 mai  2012.

Societatile comerciale, companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile cooperatiste si celelalte persoane juridice trebuie sa intocmeasca si sa depuna situatiile financiare anuale la administratiile fiscale teritoriale, in termen de 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv pana la data de 29 mai  2012. Acelasi lucru este valabil si pentru subunitatile inregistrate in Romania, care apartin unor persoane juridice cu sediul sau domiciliul in strainatate. Asociatiile, fundatiile sau alte organizatii de acest fel, partidele politice, patronatele, organizatiile sindicale, cultele religioase, precum si altele asemenea infiintate in baza unor legi speciale vor depune situatiile financiare anuale la administratiile fiscale teritoriale in termen de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv 29 aprilie 2012. Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Sibiu recomanda depunerea situatiilor financiare prin Internet. Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A) vor putea fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice – Descarcare formulare, unde se vor regasi si prevederile legale, precum si instructiuni / documentatie de ajutor. Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD. Pentru perioadele de raportare anterioare anului 2011, formularele vor putea fi depuse doar la ghiseu, in vechile formate de raportare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arta incondeierii oualor de Paste, traditie pastrata cu sfintenie

In apropierea sarbatorilor pascale copiii din scolile sibiene invata sa incondeieze oua. Micutii au aflat marti din proprie experienta ca, cu putina indemanare, multa sarguinta, o chisita buna si culorile potrivite se pot realiza adevarate minuni. Traditia incondeiatului oualor se practica in tara noastra de sute de ani. Primii micuti […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro