Taxa-inapoi

Hila Ovidiu

In ultimele 3 luni, peste 1500 de sibieni au facut cerere la Finante  pentru restituirea diferentelor de taxa de poluare. Potrivit legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, persoanele fizice sau juridice, au dreptul la restituirea unor sume reprezentand diferente dintre taxa de poluare achitata, si noua taxa intrata in vigoare la inceputul anului 2012.

De la data intrarii in vigoare a Legii adica din 13 ianuarie, si pana in prezent, administratiile finantelor publice din judetul Sibiu, au inregistrat un numar de 1.568 cereri privind restituirea diferentelor de taxa. Dintre acestea, au fost solutionate 1.354 de cereri, 340 de cu diferente de restituit in suma de 571.348 lei, 1.014 cereri fara diferente de restituit iar 214 sunt in curs de solutionare.       La nivelul Directiei Generale a Finantelor Publice a judetului Sibiu, in vederea inmatricularii autovehiculelor in Romania, in perioada 13.01 – 28.03.2012, a fost incasata taxa pentru emisiile poluante in suma de 3.445.315 lei pentru un numar de 1.231 autovehicule. Cererile privind stabilirea taxei de plata, cat si cele de restituire a diferentelor, se depun la fisc.    Orice alte informatii cu privire la calculul taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se pot obtine de la birourile pentru asistenta contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publice din judetul Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mormane de gunoaie

S-a topit gheata de pe lacuri si rauri dar a ramas in urma munti de gunoaie. Pungi de plastic, pet-uri, si obiecte de vestimentatie plutesc pe malul Raului Olt. Rusinea este cu atat mai mare cu cat, zona este cunoscuta ca fiind turistica. Pe barajul dintre localitatile Sacadate si Colun […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro