Targul Olarilor, editia cu numarul 50, in weekend, in Piata Mare

Hila Ovidiu

Primul weekend din septembrie aduce la Sibiu cei mai de seama olari din intreaga tara. Evenimentul organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Cindrelul-Junii” Sibiu si Complexul National Muzeal Astra sarbatoreste in acest an cea de-a 50-a editie.

Inceputul de septembrie transforma Piata Mare a Sibiului intr-un veritabil targ destinat olaritului, unul dintre cele mai vechi mestesuguri intalnite pe teritoriul tarii noastre. Targul Olarilor este deschis in 3 si 4 septembrie. Este cel mai longeviv eveniment de gen din tara noastra iar in acest an sarbatoreste 50 de ani de existenta. De la editia din weekend nu vor lipsi olarii deja consacrati, care au luat drumul Sibiului la fiecare editie a targului , si nici tinerele talente care incearca sa isi demonstreze maiestria in manuirea rotii olarului. Olarii proventiti din cele mai cunoscute centre de olarit din tara vor aduce la Sibiu, spre vanzare, obiecte de artizanat sau uz casnic, confectionate din lut. Participantii  pot urmari demonstratiile de olarit si chiar isi pot pune la bataie imaginatia si creativitatea devenind si ei olari pentru cateva minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Aproape 600 de locuri de munca vacante

Inceputul de luna vine cu aproximativ 600 de oferte de angajare pentru sibienii aflati in cautarea unui loc de munca. Cei 74 de agenti economici care fac recrutari in aceasta perioada cauta in principal persoane cu studii medii. Doar 10 % dintre posturile vacante vizeaza absolventii de facultate. Pentru saptamana […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro