Sute de tiruri, blocate în vămi din cauza unei defecțiuni la sistemul informatic

Hila Ovidiu

Sute de tiruri sunt blocate la nivel național în birourile vamale interne din cauza unei defecțiuni la sistemul informatic. Din cauza acestei probleme, pierderile pentru fiecare camion staționat la trecerea frontierei, este de 100 de euro pe zi.

Operațiunile vamale din România sunt blocate din cauza nefuncționării sistemului informatic de la birourile vamale interne încă din 3 iulie.

Reprezentanții Federației Operatorilor Români de Transport au solicitat informații direct la operatorii vamali, însă aceștia susțin că și dacă situația este remediată, în weekend nu se va lucra.

Pentru fiecare camion pierderile sunt de cel putin 100 euro/zi fără să luăm în calcul imposibilitatea de a livra mărfurile și problemele generate clienților de transport. FORT solicita urgent remedierea situației și desfășurarea activității și în weekend pentru a recupera timpul pierdut”, precizează Augustin Hagiu, președinte FORT.

În timp ce reprezentanții FORT susțin că până în prezent nu a fost luată nicio măsură pentru deblocarea situației și nici nu sunt perspective pentru reînceperea activității, Autoritatea Națională a Vămilor spune că se lucrează la remedierea defecțiunii. Și că programul în vămi va fi prelungit și sâmbătă și duminică.

 

sursa: www.exclusivnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Obor Fest la final

Peste 30 de mii de sibieni s-au distrat la sfarsitul saptamanii trecute la Obor Fest. Organizatorii se gandesc deja la editia de anul viitor. Prima editie de Obor Fest a fost un adevarat succes. Zeci de mii de sibieni si-au petrecut timpul liber distrandu-se in zona Obor. In zilele in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro