Sute de sibieni si-au completat stagiul de cotizare cumparand vechime in munca

Hila Ovidiu

Ajunsi la varsta pensionarii, pentru a beneficia de stagiul complet, mai bine 600 de sibieni au decis sa profite de prevederile legale care le permit sa cumpere vechime in munca. 100 dintre acestia au cumparat vechime de pana la 5 ani de zile numai in primele 6 luni ale anului.

In 2016, primul an in care s-a introdus prevederea legala ce permite intregirea stagiului de cotizare si-au cumparat vechime in munca un numar de 99 de sibieni. Anul acesta, acelasi numar de persoane si-a platit completare stagiului numai in primele 6 luni ale anului. Cei mai multi sibieni, 500 la numar si-au cumparat insa vechim in munca in anul 2017.

Sibienii pot achita contributiile retroactiv pentru perioade cuprinse intre o luna si 5 ani. Sumele datorate se achita in una sau mai multe transe lunare, in functie de posibilitatile fiecaruia. In ultimii 2 ani si jumatate s-a achitat la Casa Judeteana de Pensii Sibiu vechime in munca in valoare de aproximativ 3,9 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

"Ferma" la Zoo Sibiu

Gradina Zoologica Sibiu a demarat procedurile de achizitie publica in vederea realizarii unui proiect inedit. Ferma animalelor ar urma sa fie un loc prietenos in care atat cei mici cat si adultii sa poata interactiona cu animale domestice. Ferma va contine oi, capr, iepuri si alte animale domestice pe care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro