Sute de dascali au sustinut joi examenul de definitivat

Hila Ovidiu

Peste 200 de tineri au sustinut joi concursul de definitivat! Cei c are obtin minim nota 8 vor promova examenul. Primele rezultate vor fi facute publice saptamana viitoare.

Mai bine de 200 de tineri care vor sa isi faca o cariera in sistemul de invatamant din Sibiu au trecut joi prin vebra examenului de grad didactic definitiv. Candidatii au avut la dispozitie 4 ore pentru a rezolva subiectele de examen. Centrul de examinare a fost stabilit la Colegiul Goga din Sibiu. Vor fi declarati admisi ai concursului doar candidatii care reusesc sa obtina note peste 8. Definitivatul poate fi obtinut doar de catre cadrele didactice care au cel putin 2 ani la catedra pe functia de baza in invatamant. cei care au lucrat cu jumatate de norma didactica pot da concursul doar dupa 3 ani petrecuti la catedra. Examenul poate fi sustinut in 3 sesiuni in cel mult 5 ani. Cei care nu reusesc sa promoveze examenul pierd calitatea de titulari si le este desfacut contractul de munca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Suspiciune de toxiinfectie alimentara la Medias

8 copii aflati in tabara la Medias au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara. Micilor turisti li s-a facut rau inca din cursul noptii dinspre miercuri spre joi. Directia de Sanatate Publica a deschis in acest caz o ancheta si au fost prelevate probe alimentare, bacteriologice si de […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro