Suntem pe ultimul loc in UE si cand vine vorba de sejururi turistice

admin

Doar 26% din populatia peste 15 ani a Romaniei a efectuat cel putin un sejur turistic in scop personal in 2014, in conditiile in care media la nivelul Uniunii Europene este de 60%, iar in Finlanda a fost de 88,2%, arata datele publicate marti de Oficiul european de statistica (Eurostat).

De asemenea, romanii se situeaza pe ultimul loc in UE cand vine vorba de numarul noptilor petrecute peste hotare raportat la populatia tarii. In 2015, Luxemburg a fost tara ai carei rezidenti au petrecut cele mai multe nopti peste hotare per cap de locuitor (cu o medie de 23,3 nopti), la polul opus fiind Romania, Bulgaria si Grecia ai caror locuitori au petrecut, in medie, mai putin de o noapte peste hotare in 2015.

La nivelul Uniunii Europene, in 2015, Spania a fost principala destinatie turistica pentru non-rezidenti, cu 270 de milioane innoptari in unitatile de cazare turistica, echivalentul a 21,3% din totalul innoptarilor din UE, urmata de Italia (193 milioane innoptari), Franta (130 milioane) si Marea Britanie (118 milioane).

Impreuna cele patru tari au fost responsabile pentru mai mult de jumatate (56,2%) din totalul innoptarilor din UE ale non-rezidentilor.

Romania se situeaza si aici la coada clasamentului, in apropiere de Slovacia, Estonia, Lituania, Letonia si Luxemburg.

In ceea ce priveste aspectele economice ale turismului international, in 2015 ponderea veniturilor din turism in PIB-ul statelor membre UE era cea mai mare in Croatia (18,1%), Malta (13,4%) si Cipru (12,7%), confirmand importanta turismului pentru aceste tari.

In cifre absolute, cele mai mari sume de pe urma turismului international au fost inregistrate in Spania (50,9 miliarde de dolari), Franta (41,4 miliarde euro) si Marea Britanie (41,1 miliarde euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Au inceput inscrierile pentru "Primul meu Film"

Liceenii sunt invitati sa isi descopere talentele de regizori! Pentru ei cei de la Astra Film au deschis sesiunea de inscrieri pentru atelierul de film documentar intitulat „Primul meu film”. Cadidaturile se pot depune pana la Ziua Copilului. „Primul meu film” este  o poveste de succes pe care Astra Film […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro