Studentii vor putea circula gratuit cu trenul

Hila Ovidiu

Veste buna pentru studenti! Din prima zi a lunii viitoare vor avea posibilitatea de a circula gratis cu trenul. Pentru a beneficia de acesta facilitate invataceii trebuie sa fie inscrisi la facultati acreditate indiferent ca sunt private sau de stat.

Aproape 470 de mii de studenti vor calatori gratis cu trenul incepand in 1 februarie. Guvernantii au aprobat deja ordonanta de urgenta care prevede ca studentii facultatilor private sau de stat acreditate sa aiba gratuitate la transportul feroviar intern. Nu vor putea beneficia de acest privilegiu cei care sunt studenti la programe de studiu cu frecventa redusa sau fara frecventa. Gratuitatea se aplica insa numai pentru clasa a II-a a trenurilor. Efortul bugetar pentru aceasta gratuitate este de 100 de milioane de lei pe an. Gratuitatea este valabila pentru intregul an calendaristic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lipsa acuta de vaccin impotriva hepatitei

Alerta in Romania! Vaccinul impotriva hepatitei de tip B lipseste cu desavarsire. La Sibiu ar fi nevoie de cel putin 300 de doze.  Producatorii belgieni spun ca nu vor mai livra ser imunizant tarii noastre decat anul viitor. Reprezentantii Ministerului Sanatatii spun ca vor folosi vaccinul hexavalent ca un substitut […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro