Stop intimidare, start cooperare!

Hila Ovidiu

Miercuri a fost demarat la Sibiu un amplu proiect de prevenire a bullying-ului in scoli. Pentru campania “Stop intimidare, start cooperare” si-au dat mana absolut toate autoritatile locale.

Miercuri la Sala Transilvania a fost lansata campania “Stop intimidare, start cooperare”,actiune care are ca scop combaterea bullying-ului in scoli. Pentru acest proiect si-au dat mana mai toate institutiile importante din intreg judetul. Programul vine dupa ce s-a constatat ca la nivel national 1 din 4 copii a fost umilit in fata colegilor iar 73 la suta dintre copiii chestionati au fost martorii unei astfel de scene. Psihologii atrag asupra faptului ca victimele bullyingului isi pierd increderea in forte proprii, devin inchisi si antisociali iar in cazuri grave ajung la depresie si chiar suicid.

La evenimentul de lansare au participat sute de elevi din mai multe scoli ale judetului. Tinerilor li s-a vorbit despre importanta prieteniei, despre cunoasterea oamenilor fara a-i judeca, despre modul in care trebuie sa reactioneze atunci cand un coleg ii umileste sau cand sunt martorii unor astfel de situatii neplacute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sofer suspectat ca ar fi incercat sa mituiasca un politist, retinut pentru 24 de ore

Un sofer a fost retinut de procurori dupa ce a fost suspectat ca  incercat sa mituiasca un politist. Se pare ca omul legii il prinsese pe conducatorul auto la volan desi avea permisul suspendat. In incercarea de a scapa basma curata soferul 300 de euro si 1400 de lei. Cel […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro