Stoc de vaccin antigripal aproape de 0 la Sibiu

Hila Ovidiu

In timp ce gripa face ravagii la nivel national, la Sibiu campania de imunizare antigripala se apropie de final. Medicii de familie din tot judetul mai au in stoc aproximativ 650 de doze de ser antigripal.

Gripa face ravagii in tara noastra. Numarul persoanelor decedate din cauza complicatiilor suferite pe fondul virusului gripal a ajuns luni dimineata la 22. 4 dintre ele si-au pierdut viata numai in ultimele 24 de ore. Majoritatea victimelor nu fusesera vaccinate antigripal. Din fericire la Sibiu pana la momentul de fata nu a fost inregistrat niciun caz soldat cu deces. Si tot din fericire, de aceasta data pentru sibieni, campania de  imunizare antigripala continua. Cei care vor sa se vaccineze trebuie sa fie insa extrem de rapizi. In judetul nostru mai sunt disponibile ultimele 600 de doze de ser imunizant. Statisticile arata ca cele mai multe persoane au fost vaccinate la inceputul acestei lunil. Vorbim despre aproape 1600 de sibieni imunizati. Per total s-au vaccinat peste 7 mii de persoane cu varste de pester 65 de ani, si aproape 3600 de bolnavi cronici. Au mai beneficiat de imunizare impotriva gripei 1736 de angajati din sistemul sanitar, aproximativ o mie de persoane aflate in centrele de ocrotire sociala si 55 de femei insarcinate. Medicii de familie spun ca este foarte probabil ca la Sibiu numarul de doze sa se termine pana saptamana viitoare. Judetului nostru i-au fost atribuite in acest sezon aproximativ 14 mii de doze de ser imunizant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Strazile in lucru testeaza nervii sibienilor

Locuitorii de pe strazile Stefan Luchian si Orlat au ajuns la capatul rabdarii. Oamenii spun ca la fiecare precipitatie strazile se umplu de noroi si devin aproape impracticabile. Reprezentantii municipalitatii spun ca ambele artere vor fi redate circulatiei cel tarziu la finele lunii august. La momentul de fata nu se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro