Stimulente pentru angajatori

Hila Ovidiu

Angajatorii care dau de munca absolventilor, promotia 2016, beneficiaza de stimulente financiare, subventii si facilitati din patea statului. Pana la jumatatea lunii iulie mii de tineri vor iesi de pe bancile facultatii indiferent ca termina scoli profesionale, licee sau facultati.

Angajatorii care incadreaza absolventi pe perioada nedeterminata vor beneficia lunar timp de un an de zile de o suma egala cu valoarea indicatorului social de referinta pentru absolventi de liceu sau de scoli de arte si meserii. Pentru cei care incadreaza absolventi de postliceale vor primi o suma egala cu de 1,2 ori valoarea indicatorului de referinta. Cei mai multi bani ii primesc insa cei care angajeaza absolventi de facultate. Acestia beneficiaza timp de un an de zile sau un an si jumatate in cazul in care incadreaza persoane cu handicap de o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta. La momentul de fata valoarea indicatorului social de referinta este de 500 de lei. Pentru a putea beneficia de aceasta facilitate angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu Ajofm Sibiu. Pentru a putea intra in posesia banilor insa angajatorii trebuie sa mentina proaspat angajatii pe o perioada de cel putin 18 luni. In caz contrar vor fi nevoiti sa restituie subventiile primite plus dobanda de referinta calculata de BNR. Angajatorii care dau de lucru absolventilor mai beneficiaza de inca o facilitate. Ii pot scoli pe noii angajati pe banii statului. Cheltuielile de pregatire profesionala a tinerilor vor fi suportate de catre bugetul asigurarilor de somaj. Cei care pastreaza angajatul si dupa expirarea celor 18 luni beneficiaza pe o perioada de 2 ani de un ajutor financiar egal cu suma aferenta contributiilor sociale datorate de angajatori pentru aceste persoane si virate conform legii. Acest ajutor financiar poate fi acordat la cerere, in 90 de zile de la data aprobarii cererii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

"Furtuna" se joaca in weekend in Piata Mica

Teatrul Gong isi muta “cartierul general” in Piata Mica. Vineri si sambata se va juca piesa “Furtuna” in regia Alinei Hiristea. Spectacolul imbina magia manuirii papusilor cu jocul actorilor la vedere. Spectacolul este o premiera pentru tara noastra. Pana acum nu au mai fost montate piese shakespeariene in aer liber […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro