Statul Roman a scapat de daunele financiare pentru COLECTIV

admin

Statul roman nu va fi introdus ca parte in dosarul Colectiv si astfel nu va trebui sa plateasca daune victimelor sau familiilor victimelor tragediei.

Astfel, Judecatoria Sectorului 4 a respins, miercuri, cererea victimelor incendiului de la Colectiv de introducere ca parti responsabile civilmente a Ministerului Sanatatii si a statului roman, reprezentat de Ministerul Finantelor.

De asemenea, judecatoria a decis, tot miercuri, trimiterea la Tribunalul Bucuresti a dosarului in care sunt judecati patronii de la Clubul Colectiv, in vederea reunirii cu dosarul in care este inculpat fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

Instanta a admis in acest sens o cerere inaintata de Parchetul General la primul termen al procesului care a avut loc in luna februarie, insa decizia nu este definitiva.

Parchetul sustinea ca, in dosarul de la Judecatoria Sectorului 4, nu exista nicio institutie parte responsabila civilmente, iar bunurile inculpatilor nu acopera despagubirile cerute de victimele incendiului. Reprezentantul Parchetului arata ca, in dosarul lui Piedone, parte responsabila civilmente este Primaria Sectorului 4.

„Parchetul General a instituit sechestru pe bunurile inculpatilor, persoane fizice si juridice, insa valoarea acestor sechestre este insignifianta si nu vor acoperi pagubele. Este dosarul cu cel mai mare numar de victime din ultimul secol.

Judecatoria este in imposibilitatea de a da o hotarare pe latura civila. Intre acest dosar si cel de la Tribunalul Bucuresti este clar o legatura. Inculpatii din ambele dosare au participat la dezastrul de la Colectiv. Hotararea Judecatoriei pe latura civila va fi doar una simbolica”, declara in februarie procurorul de sedinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

16.000 de euro ca sa stai 2 luni in pat. Iata ce trebuie sa faci

Se cauta tineri, sanatosi si dispusi sa stea intinsi fara sa faca nimic timp de doua luni. Salariu: 16.000 de euro. Cercetatorii de la Institutul spatial medical francez anunta, practic, slujba de vis. Cauta voluntari care sa stea 60 de zile intinsi pe spate in pat pentru ca ei sa […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro