Somaj pentru tineri

Hila Ovidiu

Tinerii care au sustinut bacalaureatul in toamna si nu merg mai departe sau nu se angajeaza pot beneficia de somaj. Pana acum si-au depus dosarele de somaj aproximativ 40 de absolventi.

Pentru a beneficia de somaj tinerii absolventi ai promotiei de toamna 2016 trebuie sa isi depuna dosarele in maxim 2 luni de la data absolvirii. Dosarul trebuie sa contina acte de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte absolvirea unei forme de invatamat, actul de identitate si adeverinta medicala cu mentiunea apt de munca sau cu eventualele restrictii medicale. Cei care isi depun dosarele pot beneficia in urmatoarele 6 luni de o indeminzatie de somaj in valoare de 250 de lei. Mai mult, vor beneficia gratuit de servicii de informare si consiliere profesionala, mediere a muncii si formare profesionala in situatia in care vor sa urmeze cursuri de calificare. Daca in perioada in care sunt angajati ca someri reusesc sa isi gaseasca un loc de munca si obtin un contract pe perioada nedeterminata beneficiaza de o prima de incadrare de 500 de lei. Tinerii absolventi mai pot beneficia de asemenea de prime de incadrare sau de instalare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ne asteapta o toamna calda dar cu multe precipitatii

Vremea pare sa reintre pe fagasul normalului in tara noastra. Estimarile pe medie durata arata ca luna octombrie va fi calduroasa dar cu precipitatii, ultima luna de toamna va avea un regim termic apropiat de mediile climatologice iar in decembrie vor predomina precipitatiile. Ne asteapta o toamna calduta si cu […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro