Smart City Sibiu

Hila Ovidiu

Sibiul ar putea deveni un oras inteligent din punct de vedere energetic. Acesta ar putea fi inclus pe lista oraselor ce vor face parte din proiectul “Smart Cities”. Demersul este unic in tara noastra si ofera oportunitatea de a amenaja la nivelul orasului un sistem energetic integrat, optimizat, atat in privinta eficientei energetice cat si in protejarea mediului.

Proiectul se refera in mod concret la solutii care ar putea fi la indemana institutiilor sau chiar a persoanelor fizice. Vorbim aici despre folosirea energiilor regenerabile. In acest segment sunt incluse panourile solare sau energia eoliana. De asemenea pentru a se incadra in delimitarile impuse de catre un Smart City s-ar putea interveni si pentru eficienta energetica a cladirilor prin utilizarea tamplariei de calitate, a celulelor fotovoltaice in generarea energieri termicve sau electricitate.aici se incadreaza si zona iluminatului public.  Un alt segment unde s-ar putea interveni pentru a  nu mai polua este integrarea in comunitate a autovehiculelor electrice, incurajarea mersului pe bicicleta sau a transportului in comun in detrimentul masinii personale. Pentru implementarea acestui concept in municipiul Sibiu echipa proiectului va configura o infrastructura de cercetare tip Microgrid in Sibiu, prin crearea unui site pilot al sistemului de management energetic al municipiului şi apoi va pune in aplicare proiectul pilot Smart Grid. Proiectul propus municipalitatii ar urma sa fie finantat partial prin fonduri europene, partenerii principali ai acestuia urmând sa aiba de asemenea o contributie financiara in proiect. La ora actuala municipalitatea sibiana incearca sa gaserasca sursele financiare necesare pentru un astfel de demers. Daca proiectul va fi castigator ar urma sa vina si finantare de la UE. Pana atunci insa, sansele ca Sibiul sa fie pe lista proiectelor castigatoare sunt destul de mici. Vorbim despre un procent de doar 20 la suta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Strada Viitorului, redata traficului

Primarul Klaus Johannis a inaugurat marti inca o artera din Sibiu. Strada Viitorulu, care a fost in reabilitare ani de zile, a fost in sfarsit terminata si redeschisa traficului. Aceasta este prima strada din Sibiu care are pista de biciclete cu doua sensuri. Strada Viitorului a fost redata oficial traficului, […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro