Slujba de Anul Nou

Hila Ovidiu

Anual peste o mie de sibieni isi petrec momentul trecerii in noul an in Biserica. Acestia sunt asteptati si de aceasta data la Catedrala Mitropoliei. Acolo se va tine o slujba speciala si se va citi acatistul Sfantului Vasile.

Crestinii cu adevarat credinciosi si-au facut o adevarata traditie din a petrece noaptea dintre ani in lacasurile sfinte. Asa se face ca in fiecare an mii de sibieni merg la Catedrala mitropoliei unde se tine o slujba speciala. Aceasta se face pe timpul noptii si are la baza si acatistul Sfantului Vasile, primul sarbatorit imediat dupa trecerea in noul an. In ultimii ani la Sibiu s-au aflat in Catedrala cateva mii de oameni. Cu totii si-au indreptat fata spre Cele Sfinte cu speranta trecerii intr-un nou an mai prosper si mai placut din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vascul aduce pace, dragoste si prosperitate

Preluata de la americani traditia vascului a prins contur si la noi. In mai toate zonele comerciale ale Sibiului au fost comercianti de vasc. Planta este considerata ca fiind aducatoare de noroc si dragosete. Pentru romani traditia vascului a fost preluata cel mai probabil din filmele americane chiar daca unii […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro