Situatia Covid 19, la nivelul judeţului Sibiu

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 3351 de teste.În ceea ce privește numărul de persoane confirmate în urma testării SARS CoV-2, în județul Sibiu sunt 440 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 412 adulți și 28copii) și 1667 de persoane confirmate negativ. Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 229de persoane, iar 34 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

La data curentă, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu monitorizează un număr de 336persoane izolateși 315 persoane în carantină.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a pus la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice două numere de telefon (0269-211254 și 0269-216103 și adresă de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat în ultimele 24 de ore 125 de apeluri pentru a solicita diferite informații, în contextul COVID-19. Menționă că, activitatea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției se desfășoară operativ non-stop la dispoziția cetățenilor și a autorităților publice locale, în vederea gestionării tuturor situațiilor apărute în contextul prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de38 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 111 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de ieri, 13 mai a.c., 41 de polițiști sibieni, 54 de polițiști locali, 65 jandarmi și 11 efective MApN au desfășurat 99 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 403 persoane și 2 societăți comerciale/persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind aplicate 5 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare de 1060 de lei pentru fapte în context COVID 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Din 18 mai, direcțiile și serviciile Primăriei Sibiu reiau audiențele cu cetățenii

De luni, 18 mai, se reiau audiențele cu cetățenii la diversele servicii ale Primăriei Sibiu, dar în condiții speciale, care să asigure distanțarea socială și să protejeze atât cetățenii, cât și angajații. AUDIENȚE DOAR CU PROGRAMARE ONLINE SAU PRIN TELEFON: Pentru a asigura distanțarea socială, programarea audiențelor trebuie făcută riguros […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro