Sistem Naţional de Alertă a DRONELOR, lansat la Sibiu

Hila Ovidiu

Medieşeanul Octavian Isaila, detinatorul primei drone identificate oficial în Romania şi fondatorul  Institutului de Training, Studii si Cercetari pentru Sisteme de Vehicule fara Pilot” (ITSC-SVFP), anunţă lansarea primului sistem naţional de alertă şi notificare a dronelor. 

Platforma online a fost lansată pentru susţinerea şi ghidarea deţinătorilor de drone din România, oferind conultanţă în privinţa spaţiilor de zbor.

“Este proiectat ca sistem online care sa vina in ajutorul tuturor detinatorilor si operatorilor de drone civile din Romania, persoane fizice sau juridice, astfel incat sa se evite eventuale incidente, existind posibilitatea de informare a comunitatii unde, cand si la ce inaltime se zboara”, se arată într-un comunicat de presă transmis de biroul de presă al  Institutului.

Sistemul poate fi accesat gratuit din luna ianuarie , la adresa www.zbordrone.ro,  şi permite înregistrarea utilizatorilor cu tipuri de echipamente, introducerea, modificarea si vizualizarea zborurilor RPAS pe teritoriul României.

De asemenea, platforma are configurate zone segregate, de interdictie, de atentie, de test, aeroporturi, stadioane si alte zone sensibile din ţară.

Institutului de Training, Studii si Cercetaripentru Sisteme de Vehicule fara Pilot” (ITSC-SVFP) a fost infiintat în 2015 la Mediaş, judeţul Sibiu, de 14 membrii fondatori din intreaga tara. Presedintele de onoare fondator al Institutului este medieşeanul Octavian Isaila, detinatorul primei drone înmatriculate in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

E.ON modernizează peste 60 de străzi din Sibiu în 2016

Compania de gaz E.ON Distribuţie România pregăteşte pentru 2016 modernizarea a aproximativ 45 kilometri de reţea, investiţie ce presupune înlocuirea de conducte şi branşamente de gaze naturale pe 63 de străzi din Sibiu. “E.ON Distribuţie România a finalizat, anul trecut, în municipiul Sibiu, mo-dernizarea a circa 30 kilometri de conducte […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro