Simpozion dedicat Zilei Armatei

Hila Ovidiu

Ziua Armatei a fost sarbatorita mai devreme la Scoala de Aplicatie pentru Unitati de Sprijin de Lupta General Eremia Grigorescu din Sibiu. Seria de evenimente dedicate acesteri sarbatori a inceput joi cu un simpozion intitulat “25 octombrie Ziua Armatei Romaniei. Vineri la Artilerie va fi ziua portilor deschise.

indSarbatorile dedicate Zilei Armatei au inceput mai devreme la Scoala de Artilerie. Primul eveniment dedicat sarbatorii a fost un simpozion. S a- vorbit despre istoria armatei romane si momentele cheie in care a intervenit armata noastra in cel de-al doilea razboi mondial.Ziua armatei s-a instituit in mod diferentiat in lume. Armatele din Occident de exemplu nu au o data anume ca sarbatoare a armatei. Exceptie fac Romania, Italia si Franta. Armata romana a fost infiintata in 1830 dar pana in 1951 nu a avut o zi special dedicata.
La Artilerie evenimentele dedicate Zilei Armatei din 25 octombrie vor continua. Vineri spre exemplu pana la ora 13.00 va fi ziua portilor deschise iar mai multe grupuri de scolari si-au anuntat deja vizita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Politistii au dat iama in caminele studentesti

Peste 700 de studenti au fost legitimati in cadrul unei actiuni realizate de catre politistii sibieni in campusurile universitare. Actiunea oamenilor legii a avut scop preventiv . 70 de oameni ai legii au luat la bani marunti caminele studentesti din Sibiu. Actiunea a avut caracter preventiv. S-a urmarit prevenirea si […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro