Sibiul, un oras sigur

Hila Ovidiu

Sibiul este in top 5 orase sigure din Romania. Sau cel putin asa il plaseaza un studiu de siguranta realizat in perioada noiembrie 2016-ianuarie 2017. Cartierul Strand a fost desemnat de catre participantii la studiu drept cel mai linistit.

La studiul despre siguranta oraselor au participat aproape 94 de mii de romani. Acestia au decis ca Oradea este orasul cu cel mai ridicat grad de siguranta de pe teritoriul intregii tari. Sibiul se afla de asemenea in top 5 siguranta, reusind sa ocupe pozitia a patra. Inaintea noastra mai sunt Brasovul si Clujul iar dupa noi sunt Timisoara si Iasiul. Capitala sau Ilfovul sunt pe pozitiile 9 si 10 in clasament. La polul opus, ca orase lipsite de siguranta sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacau, Calarasi, Targoviste si…pe ultimele locuri Vasluiul, Piatra Neamt, Galatiul si Resita. Sibienii care au participat la sondaj au decis ca cele mai sigure cartiere din oras sunt Strandul, Calea Dumbravii sau zona centrala a orasului.

La realizarea acestui studiu s-a avut in vedere evaluarile acordate de romani oraselor si cartierelor in care locuiesc. S-a avut in vedere de asemenea costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, existenta spatiilor verzi, curatenia mediului inconjurator, situatia accesului la transport public sau la educatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Amnistia si gratierea au scos scos romanii in strada

Martea neagra nu se dezice nici in aceasta saptamana! A fost ziua in care guvernantii au ales sa arunce tara in aer. Au adoptat pe furis, la ceas de seara legea gratierii si ordonanta de urgenta de modificare a Codurilor. Deciziile politicienilor de la putere au infuriat romanii la culme. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro