Sibiul mai are 3 mii de doze de vaccin antigripal

Hila Ovidiu

Aproape 13.500 de sibieni au fost vaccinati antigripal pana in acest moment. Mai sunt disponibile aproximativ 3 mii de doze de imunizant. Medicii recomanda vaccinarea populatiei dat fiind faptul ca numarul cazurilor de gripa la nivel national se apropie de 100 de cazuri si a fost inregistrat si un deces din cauza tulpinii de gripa sezoniera.

Sibienii aflati in categoriile de risc sunt sfatuiti sa se imunizeze antigripal. La nivelul judetului nostru mai sunt disponibile la medicii de familie cateva mii de doze de imunizant. Judetului nostru i-au fost alocate in acest sezon de vaccinare aproape 17 mii de doze de imunizant in 3 transe. Prima, cea din octombrie a fost de aproximativ 7 mii de doze, cea de-a doua de 5 mii iar ultima, venita la solicitarea Directiei de Sanatate Publica Sibiu de 4500 de doze.
Pana la momentul de fata s-au vaccinat aproape 3500 de bolnavi cronici cu afectiuni pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, cu diabet, astm sau SIDA. Lor li s-au adaugat 21 de femei insarcinate si peste 1800 de medici, cadre medii sanitare cat si personal auxiliar. Au mai fost vaccinati 1351 adulti si copii din institutiile de ocrotire. Cei mai multi vaccinati sunt insa varstnicii de peste 65 de ani.
Reprezenantii Ministerului Sanatatii recomanda vaccinarea cu atat mai mult cu cat chiar in aceasta saptamana a fost raportat un caz de deces cauzat de gripa. Este vorba despre un barbat de 38 de ani din Bucuresti. La nivelul judetului nostru in ultima saptaman au fost raportate mai bine de 10 cazuri de suspiciune de gripa. In intreaga tara s-au inregistrat 95 de cazuri de gripa confirmate cu laboratorul.
La nivel national au fost vaccinati antigripal mai bine de 561 de mii de romani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se evalueaza ofertele pentru Hipodrom si Dioda

Municipalitatea evalueaza ofertele pentru lucrarile de modernizare ce vor avea loc in Hipodrom si Dioda. Totalul sumei estimate pentru lucrari depaseste 20 de milioane de lei. In zona Hipodrom II pe portiunea dintre Goraslau, Miraslau, Hipodromului si Iorga primaria vrea sa modernizeze toate aleile dintre blocuri dar si strazile in […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro