Sibiul are cel de-al doilea caz confirmat de gripa

Hila Ovidiu

A aparut cel de-al doilea caz de gripa la Sibiu. Victima este un barbat in varsta de 44 de ani. In ultimele 7 zile au fost raportate alte 8 suspiciuni de gripa insa de la niciunul dintre pacienti nu au fost recoltate probe in vederea confirmarii cu laboratorul.

Primul caz de gripa a fost confirmat saptamana trecuta. Este vorba despre o adolescenta de 14 ani. Pentru cel de-al doilea confirmarea a venit in cursul acestei saptamani. Pe langa cele doua cazuri confirmate medicii de familie au raportat in ultimele 7 zile alte 8 suspiciuni de gripa. In niciunul dintre cazuri nu s-au recoltat insa probe de exudat faringian pentru a se stabili cu laboratorul daca este vorba sau nu despre gripa. Medicii sunt ingrijorati din cauza faptului ca in ultimele 3 saptamani numarul persoanelor care s-au imunizat antigripal a scazut considerabil. Doctorii spun ca vaccinarea este singura metoda sigura de protectie impotriva virusilor gripali. Pentru a preveni imbolnavirea specialistii Directiei de Sanatate Publica le recomanda sibienilor sa evite zonele aglomerate, sa mentina o igiena riguroasa, sa poarte imbracaminte si incaltaminte adecvata sezonului si sa consume cat mai multe lichide calde dar si fructe si legume proaspete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se fac inscrieri pentru Corpul national al expertilor in management educational

Daca o parte din scolile din judet au fost inchise, la Inspectoratul Scolar s-a lucrat la foc continuu. Si asta pentru ca incepand de miercuri si pana in 2 februarie are loc concursul de selectie a cadrelor didactice pentru constituirea corpului national de experti in management educational. Cadrele didactice care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro