SIBIU – Ziua Națională a Costumului Tradițional din România,ediția a IV-a

stiri redactie

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează duminică, 9 mai 2021, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cea de a IV-a ediţie a Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România. Cu acest prilej, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului vor avea loc 4 ateliere meșteșugărești de confecționat podoabe tradiționale din metal, opinci și broderie. Acestea vor fi susținute de 6 meșteri tradiționali din județul Sibiu și Hunedoara, ca Andrei Buda, Alexandra Ioaneș, Laura Vălean, Adrian Coman, Rodica Ispas și Larisa Cioflec. Atmosfera va fi întreținută de către două invitate special, doamnele Rosemarie Henrich și Helga Meitert din Sibiu care vor susține un concert cu melodii vechi săsești interpretate la chitară.

Demonstrațiile meșteșugărești vor avea loc în gospodăria-atelier de cojocar-curelar  din Săliște și gospodăria de împletitor paie din Cisnădioara

Până la Ziua Națională a Costumului Tradițional din România, sâmbătă, 8 mai 2021, ora 10, vom vernisa  expoziția de fotografie ,,Costumul popular în fotografia documentară” la Pavilionul din Jina. Expoziția cuprinde 25 de planșe fotografice din arhiva Muzeului ASTRA, în care sunt reliefate costume tradiționale din zona Transilvaniei, Munteniei, Olteniei, Moldovei.

În data de 9 mai 2021 intrarea este gratuită în Muzeul în aer liber pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular autentic (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă) avizat de către specialiștii muzeului.

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorități pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Secretele gustului. Gulașul olarului

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, organizează duminică, 9 mai 2021, un eveniment dedicat gastronomiei maghiare. Este vorba despre Secretele gustului. Gulașul olarului, o activitate culinară în care vizitatorii pot afla ingredientele unui gulaș unguresc, precum și beneficiile gătitului în vase de lut […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro