Sibiu – Studentă a Academiei Forțelor Terestre, confirmată pozitiv cu noul coronavirus

stiri redactie

Duminică, 6 septembrie,  o studentă din anul I a Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19. La acest moment, studenta se află pentru 48 de ore la Spitalul orășenesc Cisnădie, fiind asimptomatică. 

Studenta face parte din cei 325 de studenți de anul I care s-au prezentat în academie în data de 27 august a.c. Toți au efectuat triajul epidemiologic, au fost instruiți cu privire la respectarea măsurilor de distanțare fizică și le-a fost impusă obligativitatea purtării măștii în incinta academiei.  De asemenea, au fost luate și toate măsurile necesare pentru limitarea infectării și răspândirii noului virus.

În data de 2 septembrie, studenta a aflat că tatăl său a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID-19. În urma acestui fapt, ea și celelalte două colege de cameră au fost izolate în infirmeria unității, ulterior, DSP-ul făcându-i testul pentru depistarea prezenței virusului. Rezultatul a fost pozitiv, iar începând cu data de 6 septembrie, întreaga subunitate din care face parte studenta a intrat în carantină într-un pavilion destinat special pentru astfel de situații.  Activitățile de instruire au fost sistate pentru 48 de ore, iar studenții de anul II și III vor fi aduși în academie eșalonat, urmând a intra în carantină în containere modulare de tip dormitor în academie și în Tabara de instrucție Perii Dăii, pentru 14 zile.

Academia Forțelor Terestre va lua toate măsurile pentru testarea tuturor celor care au fost în contact direct cu persoane confirmate pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - Încep lucrările de modernizare a canalizării pluviale pe strada Hațegului

Lucrările de reabilitare a cartierului Ștrand continuă, din această săptămână începând lucrările de modernizare a conductei colectoare pentru canalizarea pluvială de pe strada Hațegului. Această lucrare are ca scop îmbunătățirea capacității de preluare a apei de ploaie, zona fiind inundată în repetate rânduri în cazul unor ploi abundente, semn că această […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro