SIBIU – Statistica zilnică, Covid 19 în judeţ

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 26002de persoane (dintre careîn ultimele 24 de ore42de persoane).Până la data curentăau fost vindecate 20532de persoane, iar989persoane au decedat (1în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 200de persoane, dintre care pe ATI 28adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 520de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de1023persoane aflate în carantină la domiciliuși un număr de315persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 36de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de37de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de108solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 115 polițiști.

Astfel, au fost verificate 692 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 60 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 200 de mijloace de transport, din care 93 de mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 61 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 de lei, dintre care:

–                           4 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei.  Este vorba despre un bărbat și o femeie din Turnu Roșu, ambii în vârstă de 29 de ani, soț – soție, sancționați cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Cisnădie, sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei și o femeie în vârstă de 46 de ani, din Copșa Mică, sancționată cu amendă în valoare de 1.000 de lei. Toți cei 4 contravenienți sunt reveniți din străinătate.

–                           40 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           17 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 7 mai a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate două amenzi în valoare de 750 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 8 persoane. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - Accident pe soseaua Alba Iulia

ISU Sibiu a intervenit de urgență cu un echipaj SMURD în municipiul Sibiu, sos Alba Iulia la un accident rutier produs între două autoturisme.La fața locului s-au acordat îngrijiri medicale pentru 2 persoane, un bărbat și o femeie,conștienți care au fost transportați la UPU Sibiu pentru investigații suplimentare. IJP: Mun. […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro