SIBIU – Situaţia Covid 19, la nivelul judeţului

stiri redactie

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 944de persoane (dintre care 885 adulți și 59copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 615de persoane, iar 66persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de16persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 19 – 29 de ani 3 persoane
  • 30 – 39 de ani 2 persoane
  • 40 – 49 de ani 4persoane
  • 50 – 59 de ani 5 persoane
  • 60 – 69 de ani 1 persoană
  • 70 – 79 de ani 1 persoană

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 575 de persoane aflate în carantină la domiciliu,și un număr de 34 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 65de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de41de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 102de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 2 august a.c., 208 polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul  I.P.J. Sibiu pentru verificarea măsurilor de izolare/carantină, de protecție individuală pe terase, în alte spații publice și în mijloacele de transport în comun și de către polițiștii locali, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport în comun.

Cu această ocazie, au fost verificate 317 persoane, 62 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și un mijloc de transport în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificate și avertizate în scris 19 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

De asemenea, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică în context COVID și 15 sancțiuni la Legea 61/1991, în valoare totală de 15.600 de lei.

CJPC Sibiu a efectuat verificări, în cadrul a 4 societăți, în urma cărora au aplicat 2 avertismente.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel național, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - 5 persoane infectate cu Covid 19, la Teatrul de Balet

Vă informăm că în cadrul Teatrului de Balet Sibiu, au fost identificați pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr total de 5 persoane (4 balerini și o profesoară). Direcția de Sănătate Publică a demarat o amplă anchetă epidemiologică, pentru a stabili contacții și pentru a lua toate măsurile care […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro