SIBIU – Situaţia Covid 19, la nivel de judeţ

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 870de persoane (dintre care 815 adulți și 55copii).Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 579de persoane, iar 66persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 6persoane, acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0 – 18 ani 1 persoană
  • 18 – 29 de ani 1 persoană
  • 30 – 39 de ani 2 persoane
  • 40 – 49 de ani 1 persoană
  • 60 – 69 de ani 1 persoană

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, CJCCI, are în monitorizare un număr de 456 de persoane aflate în carantină la domiciliu,și un număr de 17 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 59de apeluri ca urmare a noilor prevederilor legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de39de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 110de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În cursul zilei de 27 iulie a.c., 222 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au fost angrenați în acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă.

Au fost executate acțiuni punctuale independente de către polițiștii din cadrul I.P.J. Sibiu, pentru verificarea măsurilor de protecție individuală pe terase și pentru verificarea respectării măsurilor de izolare. Polițiștii locali au acționat îndeosebi pentru verificarea măsurilor de protecție individuală în mijloacele de transport public de persoane.

Cu această ocazie, au fost verificate 219 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, 20 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 30 de mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor au fost identificate și avertizate în scris 2 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 6 societăți, fără a fi constatate nereguli, și de asemenea au efectuat verificări în cadrul acțiunii comune cu Biroul Poliției Autostrăzii, asupra a 14 autospeciale, fără a fi constatate nereguli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

SIBIU - SERVICIILE DE AMBULANŢĂ din România împlinesc astăzi 114 ani de la înființare

SERVICIILE DE AMBULANTA din Romania împlinesc astăzi 114 ani de la înființare.Inițial se dorea sărbătorirea acestei zile chiar in orasul Sibiu,pregătirile fiind incepute de anul trecut. Din pacate situatia actuala din tara nu a mai permis acest lucru.SAJ-urile din tara sarbatoresc aceasta zi prin munca si va asigurăm că o […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro