Sibiu – Sibiul primește o confirmare avizată că stă bine la capitolul digitalizării serviciilor publice

stiri redactie

Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, a făcut public un studiu de specialitate realizat pe tema e-guvernării locale, oferită cetățenilor de administrațiile locale. Cu alte cuvinte au măsurat 47 de indicatori grupați pe cinci categorii mari, fiecare cu o anumită pondere în nota finală: Ergonomie (15%), Conținut (25%), Servicii online (25%), Participarea și implicarea cetățenilor (20%), Securitatea și protecția datelor personale (15%).

În urma evaluării, Sibiul a obținut 87,85 puncte din 100 posibile, ceea ce îl situează pe locul 2 în țară.

“Este o confirmare avizată că Sibiul stă bine la acest capitol. Primăria Sibiu a pus un accent deosebit pe această digitalizare, punând la dispoziție site-uri, aplicații, instrumente de plată și comunicare tot mai multe, dezvoltate adaptat la specificul orașului și al comunității. Suntem, deci, pe drumul cel bun. Rezultatele acestui studiu reprezintă și o încurajare pentru noi în sensul continuării digitalizării serviciilor publice și îmbunătățirii continue a conținutului și a formei de prezentare, pentru o mai mare eficiență și pentru o comunicare mai directă cu cetățenii.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Sursă: https://fspac.ubbcluj.ro/ro/evenimente/evaluarea-guvernarii-electronice-orasele-din-romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vâlcea - Restricții de circulație în data de 24.09.2020,in functie de conditiile meteo

-DN 7 KM 197+800 – KM 198+100 pe raza localității Calimanesti se lucrează la amenajare sens giratoriu începând din data 22.09.2020 ora 16:00 pana în data de 24.09.2020 ora 24:00 Circulația rutieră se desfășoară ingreunat iar în momentul în care se vor transporta materiale către insula centrala circulația rutieră se […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro