SIBIU – Sfârșit de săptămână în siguranță

stiri redactie

În acest sfârșit de săptămână, efective din cadrul Jandarmeriei Sibiu vor acționa atât independent cât și în cooperare cu polițiștii sibieni, având misiunea principală de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor ce se vor afla în spațiile publice.

Jandarmii sibieni vor avea în atenție desfăşurarea evenimentelor care vor avea loc pe raza județului, cu scopul de a preîntâmpina orice situație ce poate afecta liniștea publică, dar și pentru a interveni în cazul nerespectării normelor legale în vigoare.

Recomandăm participanților la evenimente să evite conflictele de orice fel, să adopte un comportament civilizat și să respecte măsurile de protecție sanitară dispuse.

În cazul în care vă aflați într-o situație dificilă solicitați ajutorul jandarmilor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau adresați-vă direct jandarmilor aflați în dispozitiv.

Jandarmii montani vor fi prezenți, în acest sfârșit de săptămână, în stațiunile montane Păltiniș și Bâlea, pe traseele turistice și în zonele de agrement, pregătiţi să intervină în ajutorul persoanelor aflate în dificultate.

Totodată, jandarmii montani desfășoară în continuare activitățile de informare a turiștilor și proprietarilor de pensiuni/hoteluri de pe raza stațiunilor cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte într-o situație în care este constatată prezența unui animal sălbatic.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru prevenirea situațiilor nedorite, jandarmii montani vă recomandă:

-în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;

-să vă echipați corespunzător zonei montane;

-să folosiți doar traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu;

-să nu distrugeți semnele de orientare turistică ale traseelor;

-să nu lăsați în urmă resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate;

-protejați-vă sănătatea respectând regulile de protecţie sanitară.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă, solicitați cu încredere ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

0.22 - Rata de incidenţă în municipiul Sibiu

Vă informăm că rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 0,17/1000 de locuitori în ultimele 14 zile. În ceea ce privește rata de incidență cumulată în UAT-urile din județul Sibiu este următoarea: UAT POPULATIE DEPABD CAZURI CONFIRMATE IN ULTIMELE 14 ZILE Rata de incidență CRISTIAN 4511 5 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro