Sibiu – Muncă fără forme legale și sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu SARS-COV-2

stiri redactie

În cursul săptămânii trecute, I.T.M. Sibiu a efectuat un număr de 64 controale la angajatori din domeniul: construcții, prelucrare lemn, fabricare băuturi alcoolice, îngrijire persoane vârstnice, agricultură, transport, terase, piscine etc.

Pentru abaterile de la prevederile legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă și la încheierea, executarea și suspendarea contractelor individuale de muncă au fost dispuse 130 de măsuri de remediere, 91 de avertismente și 7 amenzi în valoare totală de 95.000 lei.

În cadrul controalelor, au fost depistate 4 persoane care munceau fără forme legale, la trei angajatori.

Cele 51 de controale efectuate la angajatori, cu privire la respectarea cerințelor prevăzute de Legea nr. 55/2020 referitoare la aplicarea măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu SARS-COV-2, au evidențiat un număr de 20 de deficiențe ce au fost sancționate cu 19 avertismente și o amendă în valoare de 1.000 de lei, fiind sistată activitatea la un loc de muncă și dispuse 20 de măsuri de remediere.

Controalele efectuate la sfârșitul săptămânii, în zilele de sâmbătă și duminică precum și cele în timpul nopții s-au desfășurat în comun cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Argeş - Acţiuni ale IJP

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro