SIBIU – Misiune de ridicare a muniției rămase neexplodate

stiri redactie

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu s-a deplasat, în data de 29 iulie a.c., în jurul orei 20:30, pentru căutarea și ridicarea unor elemente de muniție rămasă neexplodată, în municipiul Sibiu, strada Moara de Scoarță. La fața locului au fost identificate un număr de 54 de cartușe de infanterie provenite din primul război mondial (model anul 1912, fabricate în anul 1914).

Muniția a fost găsită în pereții pivniței unei case, de către proprietar, pe timpul unor lucrări de renovare. Acesta a sunat la 112 și a solicitat sprijinul pompierilor. Executarea operațiunilor a durat aproximativ 2 ore, timp în care au fost ridicate cu atenție cartușele, au fost transportate și depozitate în siguranță, într-un loc special amenajat, urmând să se efectueze ulterior distrugerea acestora.

Având în vedere pericolul pe care-l reprezintă muniția neexplodată, ISU Sibiu recomandă cetățenilor, atunci când găsesc astfel de elemente:

• să sune imediat la numărul de urgență 112;
• să nu atingă muniția neexplodată;
• să se îndepărteze de locul în care le-au găsit;
• să țină copiii și animalele departe de locul periculos;
• să anunțe trecătorii până la venirea pompierilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ARGEŞ - Acţiuni ale IJP

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro