SIBIU – LA DATORIE, PENTRU O MINIVACANTĂ ÎN SIGURANȚĂ

stiri redactie

În perioada 19 – 21 Iunie a.c., peste 200 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu jandarmii sibieni și cu reprezentanții celorlalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

 
Efectivele de poliție planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare a faptelor antisociale, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.
 
O atenție deosebită se va acorda lăcașelor de cult de pe raza județului Sibiu, unde se va acționa pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul slujbelor religioase, precum și pentru respectarea măsurilor impuse pentru acest gen de activități.
 
Cei peste 200 de polițiști vor acționa cu aproximativ 85 de autospeciale.
 
Vor fi la datorie în această perioadă, atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și polițiști de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt antrenați și polițiști din alte structuri: investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă şi polițiști de la arme, explozivi şi substanțe periculoase.
 
Pe drumurile publice, polițiștii rutieri vor acționa pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, fiind utilizate 12 aparate radar dar și pentru fluidizarea traficului.
 
Recomandăm tuturor cetățenilor să adopte o conduită preventivă și să respecte indicațiile și măsurile legale ce au ca scop protejarea sănătății, vieții și a bunurilor.

Reamintim că purtarea măștii de protecție în spațiile închise, în mijloace de transport în comun sau în zone aglomerate, precum și păstrarea distanțării fizice sunt în continuare obligatorii pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19.

Pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute, recomandăm cetăţenilor să urmeze câteva dintre sfaturile noastre:
 

  • Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi închideţi ferestrele!
  • Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Respectaţi regimului legal de viteză!
  • Adaptaţi permanent viteza condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!
  • Respectați indicațiile polițiștilor aflați în serviciu, pentru asigurarea fluenței traficului!
  • Respectați prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19, nu vă  expuneți la riscuri, purtați mască de protecție în spațiile publice închise și în cele aglomerate, deschise
  • În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apel Unic de Urgenţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

0.07 - Rata de incidenţă în municipiul Sibiu

Vă informăm că rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 0,06/1000 de locuitori în ultimele 14 zile. În ceea ce privește rata de incidență cumulată în UAT-urile din județul Sibiu este următoarea: UAT POPULATIE DEPABD CAZURI CONFIRMATE IN ULTIMELE 14 ZILE Rata de incidență MIHĂILENI 1116 1 […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro