SIBIU – ISU Sibiu – 4 incendii în cursul acestei dimineți

stiri redactie

În cursul acestei dimineții, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit prompt în sprijinul cetățenilor pentru lichidarea a patru incendii, după cum urmează:

• În jurul orei 8:45, un echipaj de pompieri militari cu o autospeciala de stingere și un echipaj SMURD au intervenit în municipiul Sibiu, str. Calea Șurii Mici pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism în timpul deplasării. Incendiul, care se manifesta generalizat la întreg autoturismul la sosirea forțelor a fost lichidat fără probleme. Nu au fost semnalate victime. A ars autoturismul în totalitate.
• În jurul orei 9:15, echipaje de pompieri militari din cadrul Punctului de lucru Avrig au intervenit de urgență pentru limitarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (șură) din localitatea Cârțișoara. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, fără probleme și fără victime. În șură nu se aflau animale. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de un scurtcircuit electric.
• În jurul orei 10:45, salvatorii din cadrul Punctului de lucru Săliște au intervenit de urgență pentru localizarea și lichidarea unui incendiu zbucnit la hornul unei anexe gospodărești (camera centralei termice pe lemne). Intervenția promptă a pompierilor militari a condus la localizarea incendiului și înlăturarea pericolului de propagare la întreaga casă de locuit. A ars un perete exterior al spațiului centralei termice confecționat din lemn și lemne depozitate în apropierea hornului. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată utilizarea coșului de fum neizolat corespunzător față de elementele combustibile.
• În jurul orei 11:50 pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au intervenit de urgență în municipiul Sibiu, Șos. Alba Iulia, pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la bordul și în interiorul unui autoturism. Incendiul a fost lichidat prompt, fără probleme deosebite. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric. Ars aproximativ 30% din autoturism. Nu au fost semnalate victime.

Măsuri de prevenire
Pentru siguranța locuințelor și gospodăriilor populației, reamintim principalele măsuri de prevenire:
 Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică și curăţarea periodică a sobelor și a coșurilor de fum;
 Nu depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile, care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;
 Evitați supraîncălzirea sobelor;
 Nu aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta.
 Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori, acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a ştecărului. Treptat, arsura se va extinde pe conductorul de alimentare, acesta schimbându-şi culoarea până când se înnegreşte. Următorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete. Incendiul este iminent.
 Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari (boiler, aerotermă, frigider, reşou, televizor, maşina de spălat etc.). Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.
 Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

ACTUALIZARE - DJ 141 - TIR derapat. Trafic blocat

Traficul a fost reluat DJ 141, Mosna – Pelisor, trafic blocat complet din cauza unui tir derapat. Fara victime. Utilaje ale administratiei locale actioneaza pentru deblocare. FOTO ARHIVA

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro