Sibiu – Informare de la Tribunalul Sibiu

stiri redactie

Prim procuror Ion Veştemean, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 14.02.2021, organele de urmărire penală au fost sesizate telefonic cu privire la comiterea infracţiunii de omor, prev. şiped. de art. 188 alin. 1 Cod penal.

Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

În fapt s-a reţinut că:

D. C. V., născut în loc. Deva, în vârstă de 41ani și L. D. E., născută în mun. Sibiu, în vârstă de 30ani au întreținut o relație de concubinaj, ambii având câte un apartament în proprietate, înloc. Cisnădie, str. Octav Doicescu, jud. Sibiu. Până în luna octombrie 2020aceştia au locuit împreună în apartamentul victimei, când între cei doi a avut loc un conflict. D.C.V. ar fi agresat-o, amenințat-o și i-ar fi distrus victimei un telefon, fapte ce fac obiectul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

În urma acestui incident, L.D. E. a obținut la data de 03.12.2020 un ordin de protecție împotriva lui D. C. V., fiindu-i interzis acestuia orice contact cu victima pe o perioadă de 6 luni.

Autorul a încălcat acest ordin de 3 ori, la datele de 07.12.2020, 21.12.2020 și 27.12.2020, faptele constituind obiectul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Ulterior cei doi s-au împăcat, iar la data de 13.02.2021 s-au întâlnit în oraș, după care s-au deplasat la domiciliul victimei. Inculpatul bănuia că victima îl înșală cu un alt bărbat, motiv pentru care a confruntat-o cu privire la acest aspect, reproșându-i și faptul că stă cu el doar pentru bani, că își cumpără haine folosind cardul său.

Discuția între cei doi a degenerat în îmbrânceli reciproce, L.D. E. zgâriindu-l peD. C. V.în zona feței și lovindu-l cu un ibric în cap. Potrivit declarației inculpatului, la un moment dat victima ar fi venit spre el cu un cuțit, moment în care acesta i l-ar fi întors înspre gât. Acesta a lovit-o la nivelul feței și membrelor, iar apoi a înjunghiat-o de mai multe ori la nivelul gâtului și toracelui cu un cuțit de bucătărie.

Ulterior, autorul s-a deplasat la domiciliul fratelui său din municipiul Deva, iar apoi s-a autodenunțat la Poliția Municipiului Deva.

Cadavrul prezenta în jur de 20 de plăgi înjunghiate cervicale și toracice, unele secționând venele jugulare interne, artera carotidă comună stângă și plămânul stâng, având caracter tanatogenerator și cauzând hemoragie internă și externă și consecutiv insuficiență cardio-respiratorie și circulatorie acută, conform concluziilor preliminare ale autopsiei.

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, din data de 14.02.2021, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul D. C. V. pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. şiped. de art. 188 alin. 1 Cod penal, dispunându-se reţinerea suspectului, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşireainfracţiunii de omor, prev. şiped. de art. 188 alin. 1 Cod penal, urmând a se solicita judecătorului de drepturi şilibertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Prin ordonanţa din data de 15.02.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mişcare a inculpatului D. C. V..

Pe parcursul cercetărilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sibiu - Recrutare candidați IJJ

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu recrutează candidaţi pentru participarea la concursul de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale Jandarmeriei Române, sesiunea februarie-martie 2021. Jandarmeriei Române i-au fost aprobate în vederea scoaterii la concurs următoarele locuri: Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani: – 200 locuri alocate Jandarmeriei […]

Ai o stire? Scrie AICI!

eveniment@evenimentsibiu.ro