SIBIU – Informare adresată persoanelor care doresc să depună plângere penală care are ca obiect săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, urmare a promisiunii unui loc de muncă în străinătate

0
105

Informare adresată persoanelor care doresc să depună plângere penală care are ca obiect săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, urmare a promisiunii unui loc de muncă în străinătate de către presupușii membri ai grupării infracționale destructurate în cursul acestei săptămâni de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu și polițiștii din cadrul I.P.J. Sibiu:

Pentru ca reclamațiile să ajungă cu rapiditate la organele penale competente în cauză, vă informăm că orice sesizare privind activitatea infracțională aflată în cercetare se va transmite ÎN SCRIS și în mod DIRECT Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, prin mail, pe adresele: politia.sibiu@sb.politiaromana.ro și secretariat@sb.politiaromana.ro, precum și prin fax, la numărul 0269/210591.

La data de 17 iunie a.c., D.I.I.C.O.T., Biroul Teritorial Sibiu și polițiștii sibieni de investigare a criminalității economice, delegați în cauză, au efectuat 39 de percheziții domiciliare în județele Sibiu (37), Teleorman (1) și Hunedoara (1) într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave în care sunt cercetați în acest moment 98 de suspecți persoane fizice și juridice.

În urma administrării probatoriului în cauză, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a 21 de persoane și plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile a 6 persoane.

Din cercetările efectuate până în prezent în cauză a rezultat faptul că, în perioada februarie 2014 – prezent, în municipiul Sibiu ar fi fost înființate mai multe societăți comerciale, administrate de aceleași persoane, având ca obiect principal de activitate plasarea forței de muncă în străinătate, cu intenția desfășurării de activități ilicite prin inducerea în eroare a persoanelor de bună-credință.

Persoanele angrenate în activitatea infracțională ar fi postat anunțuri pe diferite site-uri de profil din România prin care ar fi promis un loc de muncă avantajos în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesați să se prezinte la sediul din municipiul Sibiu unde, contra unei sume de bani cuprinse între 400 – 700 de lei, ar fi oferit garanția unui loc de muncă.

În realitate, acestea nu ar fi întreprins nicio activitate în scopul obținerii de locuri de muncă, urmărind doar obținerea de câștiguri ilicite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.